Hier ben ik weer met een héérlijk aspergerecept. Dit keer is het een koude pastasalade. Perfect voor de zonnige dagen die er eindelijk aan lijken te komen.
Zelf merk ik dat ik weer helemaal blij, vrolijk en gelukkig word, als de zon gaat schijnen en de bomen weer groen worden (teken dat de zomer begint).
Bij zonnige dagen horen natuurlijk frisse gerechten, waarbij je het niet te warm krijgt tijdens het koken en gerechten die snel klaar zijn. Deze salade is dus perfect en alles in dit recept klopt met elkaar.
Duur: 20 minuten
2 personen
Koude aspergesalade
Ingrediënten
• Fusili pasta wokkels
• 5 witte asperges
• Klont boter
• Eetlepel suiker
• 6 plakjes gerookte zalm
• 6 cherrytomaatjes
• Furikake kruiden
• Paprikapoeder
• Peper en zout
• 1 avocado
• 1 eetlepel kappertjes
• Geraspte kaassnippers
• Peterselie
Voor de dressing:
• 2 eetlepels mayonaise
• 2 eetlepels yoghurt
• 1 eetlepel fijngesneden peterselie
• 2 cocktail augurken of 4 mini
• 1/3 rode ui
Bereiding
• Meng voor de dressing alle ingrediënten in een foodprocessor.
• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel deze vervolgens koud af.
• Breng een pan met water, een klont boter en eetlepel suiker aan de kook en kook de asperges zo’n 12 minuten. Snijd deze vervolgens in vieren.
• Meng de pasta met de dressing.
• Snijd de avocado in reepjes en de tomaatjes door de helft. Verdeel deze samen met de plakjes zalm, asperges en kappertjes over de pasta.
• Voeg wat paprikapoeder, peper en zout, furikake kruiden en fijngehakte peterselie toe aan het bord. Garneer alles met lekker was kaassnippers. Meng alles met elkaar.