Ik ben alweer volop bezig met het maken en bedenken van kerstrecepten. Denk hierbij aan voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten, maar ook aan amuses en zelfs cocktails!!
Jullie zullen merken dat de één net iets makkelijker te maken is dan de ander. Dit voorgerecht is bijvoorbeeld binnen 10 minuten klaar en deze is heel simpel, maar wel méga lekker !!
Waar ik altijd aan denk bij kerst, is een garnalencocktail. Die maakte ik nu niet, maar wel een frisse kipcocktail met mango en appel. Ik at deze twee cocktailglazen binnen een paar minuten leeg. Héérlijk en door de glazen wordt het gelijk een feestelijk recept.
2 personen
Duur: 10 minuten
Kipcocktail
Ingrediënten
• 2 handjes ijsbergsla
• 200 gr gerookte kipstukjes
• 1 eetlepel mayonaise
• 2 eetlepels cocktailsaus
• 150 gr mangostukjes
• 1/2 appel
• Snuf paprikapoeder
• Peper en zout
• 8 takjes bieslook
• 1 mandarijn
Bereiding
• Maak een bedje van ijsbergsla in twee cocktailglazen.
• Snijd de mangostukjes in kleinere stukjes, de gerookte kip in kleine stukjes en de appel in kleine stukjes. Meng dit met de cocktailsaus, mayonaise, paprikapoeder, peper en zout in een diep bord.
• Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
• Pel de mandarijn en snijd deze een beetje kleiner. Voeg dit toe aan het bord, maar hou een beetje apart voor de garnering.
• Schep alles in de cocktailglazen en garneer met wat extra stukjes mandarijn.