Fried rice met kip

11 maart 2025

Fried rice met kip

Waar ik aan dacht bij het eten van dit gerecht? Aziƫ!

Ik heb zoveel fried rice gegeten in Bali, maar het verveelde nooit. Alleen voor de rijst en mie zou ik al terugwillen. Om het dan nog maar niet over die 1000 andere redenen te hebben…

Ook in Thailand wordt dit heel veel gegeten. Het is dan ook een recept uit Thailand met aanpassingen en eigen toevoegingen.

Wil je dit liever zonder kip eten? Dat kan. Hou het dan bij de groenten, of voeg gamba’s toe. Kip en gamba’s kan overigens ook.

1 pan (2-3 personen)

Duur: 45 minuten

Freid rice

Ingrediƫnten

  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 250 gram worteljulienne
  • 1 rode paprika
  • 350 gram kippendijen
  • 400 gram Jasmin rijst
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • Zout
  • 3 eieren
  • 200 gram mais
  • 3 bosuitjes

Bereiding

  • Kook de rijst alvast en laat deze even afkoelen.
  • Snijd de knoflook, ui, paprika en 2 bosuitjes fijn. Bak samen met de worteljulienne en mais in een pan met olijfolie.
  • Snijd de kip in stukjes en bak met peper en zout in een aparte pan met olijfolie.
  • Voeg nu de sojasaus, oestersaus, witte peper, kerriepoeder en het zout toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de kip toe aan de pan.
  • Voeg nu de afgekoelde rijst toe aan de pan en roer weer goed door elkaar.
  • Kluts de eieren in een kom en verwarm een klontje boter in een aparte pan. Voeg het geklutste ei hier aan toe en haal het ei voorzichtig van de ene naar de andere kant van de pan met een rubberen spatel, zodat er een perfect roerei ontstaat. Voeg het roerei dan toe aan de pan met rijst en groenten.
  • Schep de rijst in een kom en zet deze andersom op je bord. Haal het kommetje er voorzichtig vanaf en garneer alles met fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Eiwitrijke dadel snack
Pasta carbonara met miso en truffel
Big Mac taco’s
Cookies