Foe Yong Hai

13 november 2024

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai is denk ik echt mijn lievelings. Ik eet dit maar zelden, want ik eet of bestel nooit Chinees eten. Eigenlijk hartstikke jammer, want dit zou ik écht iedere week lusten.

Als wij vroeger weleens Chinees aten, bestelde ik Foe Yong Hai, óf eendenborst in een zoetzure saus. Voor die twee gerechten mag je mij wakker maken.

Zelf wilde ik al lange tijd Foe Yong Hai maken, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Wat blijkt nou: het is hartstikke makkelijk om te maken. Dit kan iedereen en het duurt ook niet zo lang. Perfect dus!

In Bali at ik de lekkerste Foe Yong Hai ooit. Het was bij zo’n restaurant waar je eigenlijk niet naar binnen durft (omdat het er zo oud uitziet), maar het eten was ZO ZO ZO goed.

De meeste mensen, en ik ook, eten dit gerecht met rijst, maar je kunt er bijvoorbeeld ook gebakken aardappeltjes bij doen.

3 personen

Duur: 40 minuten

Foe Yong Hai

Ingrediënten 

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml Heinz Tomato fritto
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 eetlepels Sweet chilisaus G0-Tan
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 1 eetlepel maizena
  • Peper en zout
  • Peterselie (voor de garnering)

Voor de omelet:

  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • Klont boter
  • 4 eieren
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd een ui en een teentje knoflook fijn. Bak deze in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg ook de tomato fritto toe aan de pan en laat dit even pruttelen.
  • Doe ondertussen de gember siroop, rijstazijn, sweet chilisaus, ketjap manis en maizena bij elkaar in een kommetje. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg het mengsel toe aan de pan en roer ook dit goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de prei en rode paprika in kleine stukjes en bak dit kort in een pan met een klontje boter.
  • Kluts vervolgens 4 eieren in een kommetje en voeg dit toe aan de pan met groentes. Verdeel gelijkmatig over de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat rustig bakken op middelhoog vuur.
  • Schep de rode saus uit pan in de foodprocessor en mix dit goed door elkaar.
  • Kook de rijst in een aparte pan. Schep dit vervolgens op je bord.
  • Snijd de omelet voorzichtig in stukken, leg op je bord en schep de saus erover.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies