Ik ben echt gek op scrambled egg en dit maak ik het liefst iedere dag na het sporten. Niet met room ofzo, maar gewoon alleen 2 eieren. Ik kan er ook echt van genieten als ze super goed gelukt zijn.
Deze flatbreads kwam ik tegen bij AH en die moest ik meenemen. Het leek mij zo lekker en dat was het ook.
De flatbreads zijn gevud met wat sla, scrambled egg en gamba’s en dat is simpel, maar wel mega lekker als je het mij vraagt.
4 broodjes
Duur: 20 minuten
Flatbread met scrambled egg en gamba’s
Ingrediënten
- 4 afbak flatbreads
- 4 handjes romaine sla
- 12 gamba’s
- 3 eieren
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 5 eetlepels ketjap manis
- 10 takjes bieslook
- Klontje boter
Bereiding
- Verwarm de flatbreads zoals aangegeven op de verpakking.
- Kluts de eieren en verwarm een klontje boter in een pan. Gebruik een rubberen spatel en voeg het ei toe aan de pan. Roer heel voorzichtig het ei van de ene naar de andere kant van de pan. Ga niet te lang door en stop op tijd, zodat het roerei niet te hard wordt.
- Bak de gamba’s met peper, zout, italiaanse kruiden en paprikapoeder in een pan. Voeg na een paar minuten de ketjap toe en laat even kort pruttelen.
- Beleg de flatbreads met wat sla en schep daarop het ei. Verdeel de gamba’s erover en garneer de broodjes met fijngesneden bieslook.