Flatbread met eiersalade en runderrookvlees

27 januari 2025

Flatbread met eiersalade en runderrookvlees

Ik weet niet hoe het komt en wat het is, maar óveral zijn de flatbreads al weken uitverkocht. Het lijkt wel alsof iédereen dit maakt en er worden talloze varianten op bedacht.

De flatbreads zijn laag in calorieën en super lekker. Vandaar dat het zo’n hype is denk ik…

Deze is belegd met rookvlees, eiersalade en nootjes. Echt zó’n lekker combinatie!!!

2 flatbreads

Duur: 20 minuten

Flatbread met eiersalade en runderrookvlees

Ingrediënten 

  • 2 flatbreads
  • 2 eieren
  • 80 gram runderrookvlees
  • 2 handjes rucola
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 grote eetlepels Griekse yoghurt
  • +- 8 pecannoten
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels Sweet chilisaus zonder toegevoegde suikers
  • Peper en zout
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • snuf paprikapoeder
  • *Peterselie voor de garnering

Je zou eventueel 1 theelepel mayonaise toe kunnen voegen aan de eiersalade. Dan wordt ‘ie wel iets minder gezond.

Bereiding

  • Kook de eieren zo’n 9 minuten en laat daarna even afkoelen.
  • Verwarm het flatbread in de oven voor ongeveer 4 minuten op 180 graden.
  • Pel de eieren en prak deze met een vork fijn. Voeg hier de mosterd, Griekse yoghurt, peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder aan toe.
  • Verdeel de eiersalade over het flatbread, met daarop een handje rucola.
  • Bovenop de rucola verdeel je het runderrookvlees.
  • Snijd een handje pecannoten fijn. Strooi deze over het flatbread, samen met de gebakken uitjes.
  • Top af met chilisaus, paprikapoeder en peterselie.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Broodje shoarma (de gezondere versie)
Shrimp sesam toast
Tiroler Gröstl
Valentijns pannenkoeken
Cookies