Feta dip

2 december 2022

Feta dip

Hierbij een recept wat ik al zó ontzettend lang voorbij zie komen en wat ik nu pas heb gemaakt. Feta dip!

Iedere dag zie ik het op Instagram of Pinterest en iedere dag dacht ik “oke Lucia, deze week ga je dit maken!”. Nu heb ik hem gemaakt en wil ik ook zoiets met brie en geitenkaas natuurlijk…. Maar dat wist ik zelf ook al wel.

Deze dip is lekker om bijvoorbeeld op de kaasplank te serveren, of om mee te beginnen in plaats van kruidenboter, hummus en aioli etc.

Weer eens wat anders en zeker het proberen waard.

Feta dip

Ingrediënten

• 200 gr feta kaas

• 3 eetlepels ricotta

• 1 eetlepel olijfolie

• 2 eetlepels honing + extra

• Peper en zout

• 2 takjes tijm

• 2 theelepels citroensap

• Cherrytomaatjes

• 4 zongedroogde tomaatjes

• Paprikapoeder

• Oregano

• 2 pistolets

Bereiding

• Verkruimel de feta in een foodprocessor en schep hier de ricotta bij. Voeg de honing, olijfolie, peper en zout, citroensap, een klein snufje paprikapoeder en 1 takje tijm (blaadjes ervan) ook toe. Maal alles fijn.

• Strooi wat paprikapoeder en oregano over allebei de tomaatjes en druppel er wat olijfolie over. Zet de tomaatjes voor ongeveer 15 minuten in de oven op 190 graden.

• Bak de pistolets de laatste paar minuten mee. Snijd deze vervolgens in plakjes.

• Verdeel de feta dip over een bordje en leg de tomaatjes erop. Schep met een lepel het olie van het bakpapier ook op de dip. Leg er wat blaadjes tijm op en voeg nog wat honing toe.

• Dep de pistolets in de dip met gepofte tomaten.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies