Ferrero rocher mini slof

12 december 2022

Ferrero rocher mini slof

Het was afgelopen weekend feest bij ons thuis in de keuken. Ik had niet verwacht dat het allemaal zou lukken, maar ik heb veel gebakken en ik ben overal blij mee.

Gisteren gingen ik na het bakken uiteten en nam ik expres geen toetje. Ik wist namelijk dat dit geweldige taartje op mij stond te wachten. Eenmaal thuis pakte ik hem uit de koelkast en wist ik echt niet wat ik moest verwachten. Ik hoopte dat hij was gelukt, maar de kans bestond ook dat de smaak helemaal niet was zoals ik wilde.

Nou, dat zat dus wel goed, want na 3 happen schrok ik een beetje van hoe lekker ik dit vond. De hazelnootpasta door de slagroom en de karamelsaus in het midden maken dit natuurlijk af. Héérlijk!

Dit feestelijke dessert is toch perfect om het kerstdiner mee te eindigen? Ik zou in ieder geval blij zijn als ik er een zou krijgen.

4 taartjes

Ingrediënten

Deeg:

• 250 gr bloem

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

• 1 eidooier

• 3 theelepels citroensap

• Snuf zout

• 1/2 zakje bakpoeder

• 180 gr boter

De rest:

• 1/2 amandelspijs (150 gr)

• 1 ei

• 2 theelepels citroensap

• 1/2 zakje karamel fudge (110 gr)

• Scheut melk

• 250 ml slagroom

• 250 gr mascarpone

• 2 theelepels vanille aroma

• 1 zakje klopfix

• 3 eetlepels kristalsuiker

• 1,5 eetlepel hazelnootpasta

• 4 ferrero rocher chocolaatjes

• Handje hazelnoten

• Cacao

• 4 bakringen

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom en kneed deze met de hand, totdat er een deegbal ontstaat. Zet deze voor ongeveer een half uurtje/uurtje in de koelkast.

• Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak 4 (of meer) platte rondjes van het deeg op een ovenschaal met bakpapier. Druk in ieder rondje deeg een bakring en haal het overige deeg rond de ring weg. (Laat de ring wel om het deeg zitten). Je houdt wel wat deeg over, dus je zou er meer kunnen maken!

• Meng het amandelspijs met het ei en 2 theelepels citroensap. Schep op ieder rondje wat amandelspijs, smeer het uit en zorg ervoor dat er nog 1 cm aan alle kanten overblijft. Zet dit voor zo’n 20 minuten in de oven.

• Als ze uit de oven komen, snijd je het overige deeg weg, haal je de bakringen gelijk eraf en laat je de sloffenbodems afkoelen en een beetje harder worden.

• Smelt in een pannetje de melk met de karamelfudge, totdat er een karamelsaus ontstaat. Schep in ieder kuiltje van de bodems wat karamelsaus en zet ze vervolgens even in de koelkast.

• Klop de slagroom met 3 eetlepels suiker en de vanille aroma stijf en voeg vervolgens de mascarpone en hazelnootpasta toe. Vul een spuitzak en maak mooie toefjes op de taartjes.

• Zet in ieder taartje een ferrero rocher bol en garneer de taartjes met fijngehakte cashewnoten en wat cacaopoeder.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies