Espresso Martini tiramisu

5 juni 2024

Espresso Martini tiramisu

Een Pornstar Martini tiramisu is lekker, maar een Espresso Martini tiramisu…

Mensen die mij een beetje kennen, of al een lange tijd volgen, weten dat ik gek ben op Espresso Martini’s. Ik bestel dit altijd in een restaurant of cocktailbar en dan geniet ik zó erg. Het enige nadeel is dat ik zo’n cocktail drink alsof het water is.

Ik maakte al eens een Espresso Martini cheesecake en die viel héél goed in de smaak. Daarom leek het mij een goed idee om er een tiramisu versie van te maken.

Van vrienden en familie heb ik zóveel complimentjes gekregen op dit recept. “Als je dít in een restaurant zou verkopen, weten mensen niet wat ze meemaken” en “Lucia, dit is niet normaal hoor. Zó lekker.”

12 personen

Duur: 40 minuten + minimaal 4-5 uur

Espresso Martini tiramisu

Ingrediënten

• 2 pakken lange vingers

• 500 gr mascarpone

• 150 gram kristalsuiker

• 250 ml slagroom

• 8 gram (1 zakje) klopfix

• Kop sterke koffie

• 2 theelepels vanille aroma

• Grote mok sterke koffie

• 6 eetlepels koffielikeur

• 2 eetlepels bruine basterdsuiker

• Chocolade Koffieboontjes

• 1/2 reep melkchocolade

• Cacao

Bereiding

• Zet een mok sterkte koffie.

• Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix.

• Voeg hier vervolgens de mascarpone, kristalsuiker, bruine basterdsuiker en vanille aroma aan toe. Voeg nu 2 eetlepels koffie en 4 eetlepels koffielikeur toe aan de room en roer goed door elkaar.

• Meng de overige koffie met 4 eetlepels koffielikeur.

• Haal de lange vingers hier doorheen en maak een bodem van lange vingers in een ovenschaal. Schep hier een deel van de room op. Rasp nu wat chocolade over de room en herhaal alles nog een keer. Eindig met wat chocoladerasp en cacao en garneer alles met chocolade koffieboontjes.

Bekijk ook deze recepten

Tomaat- paprika soep
Ceaser salad sandwich
Tiramisu wentelteefjes
Orzo truffel carbonara
Cookies