Espresso Martini croissant

9 oktober 2023

Espresso Martini croissant

De állerlekkerste cocktail en ik bestel hem echt áltijd: espresso martini. Geen idee waarom, maar ik heb hier gewoon altijd zin in. Je proeft geen alcohol en hij is gewoon fantastisch!

Ik maakte al eens een espresso martini cheesecake en ik hoop dat jullie die allemaal al hebben geprobeerd, want die is echt súper!!!

Nu zie je steeds de crompouce langskomen. Dit is een tompouce versie van de croissant. Laat ik nou niet van tompouce houden.

Ik wilde er iets anders op bedenken en toen bedacht ik een espresso martini variant. Het idee was super en de uitwerking ook. M’n vader zou mij een snicker geven als ik deze alledrie in één keer zou opeten, maar ik denk dat ik dan liever een enkeltje naar het ziekenhuis had gewild.

Hij is machtig en past ook niet in een dieet, maar wat maakt het uit…

3 personen

Duur: 1 uur

Espresso Martini croissant

Ingrediënten

Vulling croissant:

• 3 croissants

• 250 gr Philadelphia roomkaas naturel

• 250 gr mascarpone

• 4 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 1 zakje oploskoffie

• 4 eetlepels koffielikeur

Topping:

• 1/2 chocoladereep (melk)

• 100 ml slagroom

• 3 eetlepels koffielikeur

• Chocolade koffieboontjes

Bereiding

• Meng de slagroom en koffielikeur voor de topping in een pan. Voeg vervolgens de chocola toe en laat smelten. Laat dit heel kort afkoelen en haal de croissants met de bovenkant door de pan. Laat even kort afkoelen en haal ze dan nog eens door de choola. Laat nu afkoelen in de koelkast.

• Verwarm in een glas of kommetje heel kort de koffielikeur met oploskoffie voor de vulling.

• Meng de roomkaas, mascarpone, suiker en vanille aroma in een grote kom. Voeg hier nu de likeur met oploskoffie aan toe. Meng heel goed door elkaar en schep alles in een spuitzak.

• Snijd de bovenkant van de croissants voorzichtig open met een scherp mes. Spuit de vulling nu in de croissant en garneer deze met chocolade koffieboontjes.

Bekijk ook deze recepten

Pastasalade met crab
Ontbijtwafels
Maïssalade
Acaï bowl met mango en banaan
Cookies