Een broodje en wat kip. Meer heeft een mens toch niet nodig? 😂
Ik hou echt zoooo enorm van brood. Weet nog dat ik er op hele jonge leeftijd zoveel moeite mee had om ‘s ochtends een broodje door te slikken. Ik kan me zelfs nog herinneren hoe dat toen smaakte. Ik vond het écht vies. Nu bestel ik overal brood bij en kan ik het non stop eten.
Nog een reden waarom ik zo van Marrakech hield: daar eten ze brood bij het ontbijt, de lunch en het diner.
Het lijkt alsof deze broodjes zijn belege met guacamole, maar dat is absoluut niet het geval. Het is een edamame spread met een beetje pesto. De combinatie van al deze ingrediënten is zo enorm lekker!!!!
Edamame bevat veel eiwitten en de kip natuurlijk ook. Wil je er ook nog wat extra gezonde vetten aan toevoegen? Beleg het broodje dan nog met wat extra plakjes avocado.
2 broodjes
Duur: 20 minuten
Eiwitrijke kip toast
Ingrediënten
- 160 gram edamame boontjes
- 2 eetlepels zuivelspread light
- Peper en zout
- 2 theelepels citroensap
- 1 grote theelepel groene pesto
- Klein snufje Italiaanse kruiden
- Klein snufje kerriepoeder
- 1/2 theelepel kipkruiden (zonder zout)
- 200 gram kipfilet
- 1 bosui
- 2 eetlepels sojasaus (liefst zonder zout)
- 2 plakjes (zuurdesem) brood
- Witte kaas lightÂ
- 2 theelepels crispy chili olie
Bereiding
- Maal de edamame boontjes met de zuivelspread, peper, zout, Italiaanse kruiden, kerriepoeder, citroensap en pesto fijn in een foodprocessor.
- Snijd de kip in stukjes en bak in een pan met wat olijfolie en kipkruiden. Voeg na een paar minuten de sojasaus toe.
- Verwarm de broodjes zo’n 6-7 minuten in de oven op 180 graden.
- Smeer de broodjes in met de spread en verdeel de kip erover.
- Garneer met crispy chili olie, fijngesneden bosui en witte kaas.Â