Eendenborst salade

22 mei 2023

Eendenborst salade

Een salade is wat mij betreft altijd goed en met mooi weer al helemaal. Gelukkig wordt het vanaf nu echt zomer en daarom deel ik graag deze lekkere salade met eendenborst met jullie.

Eendenborst vind ik oprecht één van de lekkerste dingen ooit. Als er iets met eend op een menukaart staat, is de kans 99% dat ik dat bestel en ik vind het dan ook altijd nóg lekkerder, dan ik had verwacht.

In Londen zag ik bijvoorbeeld een curry met eend op de kaart staan en daar praat ik nog steeds regelmatig over, want dat was echt next level.

Ik eet ook al van kleins af aan eendenborst, wanneer wij chinees eten. Nou is het zo dat wij dat 1 of hooguit 2 keer in een jaar aten, maar alsnog: dan koos ik de eendenborst.

1 persoon

Duur: 20 minuten

Eendenborst salade

Ingrediënten

• 100 gr botersla

• 1 eendenborstfilet

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• Handje cashewnoten

• 1 ei

• 5 cherrytomaatjes

• Halve komkommer

• Handje groentechips

Dressing:

• 2 eetlepels rijstazijn

• 2,5 eetlepel honing

• 4 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel sesamolie

• 1 eetlepel gembersiroop

• Sesamzaadjes

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef of de smaak goed is, voeg anders wat extra soja of honing toe.

• Snijd de eendenborst in de vetkant in een ruitjespatroon. Bestrooi met peper en zout.

• Laat een pan goed heet worden en bak de eendenborst in zijn eigen vet zo’n 5 minuten aan de vetkant en nog 3 minuten aan de andere kant. Laat vervolgens 7-8 minuten rusten in wat aluminiumfolie en snijd daarna in reepjes.

• Kook het ei zo’n 8 minuten in een pan met water. Snijd vervolgens in vieren.

• Snijd de tomaatjes door de helft en de komkommer in partjes.

• Beleg de kom/het bord met de sla en verdeel de tomaatjes en komkommer erover. Schenk een deel van de dressing over het bord.

• Verdeel de stukjes eendenborst en de cashewnoten over de sla, strooi peper, zout en paprikapoeder erover en leg de groentechips en stukjes ei ertussen.

• Garneer alles met wat extra dressing.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies