Na het succes van mijn Dubai cheesecake, nu een Dubai oliebol. Dat is wel toepasselijk bij deze tijd van het jaar. 😉
Bij verschillende oliebollenkramen zijn de Dubai bollen te krijgen en volgens mij gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Ik moest die natuurlijk zelf ook maken.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de oliebol gewoon heb gekocht, maar de vulling en topping heb ik zelf gemaakt. Gemak dient de mens. Mocht je zelf graag oliebollen willen bakken, dan kan dat natuurlijk ook.
Zelf lust ik alle soorten oliebol. Een standaard oliebol is lekker, maar die met krenten, appel en pudding ook. Deze met pistache en chocola is speciaal, maar ook zó lekker. De perfecte snack deze feestdagen als je het mij vraagt!
3 oliebollen
Duur: 20 minuten
Dubai oliebol
Ingrediënten
- 3 oliebollen
- 200 gram Kataifi/ kadaif
- 150 gram Pistache crème
- 2 eetlepels pistachenootjes ongezouten
- 80 gram pure chocolade
- Klont boter
Bereiding
- Smelt een klont boter in een pan en bak de kataifi/ kadaif goudbruin en krokant.
- Doe de krokante kataifi/ kadaif in een kom, voeg hier de pistache crème aan toe en roer goed door elkaar met een lepel.
- Smelt de chocolade (in de magnetron of au bain marie), snijd de oliebollen open en dip de bovenkant in de gesmolten chocolade (allebei de kanten kan ook).
- Vul de oliebollen met de pistache vulling en top af met wat fijngesneden pistache nootjes.
- Bekijk hier de video!