Dignita brioche “Chook Norris”

7 november 2021

Dignita brioche “Chook Norris”

Chook Norris. Zo heet dit broodje bij restaurant Dignita in Amsterdam.

Midden in de corona tijd, toen alle restaurants gesloten waren en je niks mocht (nachtmerrie), was ik iedere zondag in Amsterdam te vinden. De stadswandeling heb ik denk ik ook een stuk of 4/5 keer gedaan. Steeds een andere, dat dan weer wel.

Tijdens één van die coronamiddagen in Amsterdam, werden wij getipt om het Chook Norris broodje te gaan eten bij Dignita. Hij zag er goed uit, maar wat was er nou zo speciaal aan, vroegen wij ons af?

Eenmaal geproefd, wisten wij wat de beheerder van het account snackspert op Instagram bedoelde. Alles bij elkaar op dit broodje, zorgde voor een aparte, super lekkere smaak.

Ik wilde die natuurlijk namaken. Bij deze mijn creatie! De smaak was echt héél goed!!

2 sandwiches

Ingrediënten

• 4 dikke plakken brioche brood

• 1 avocado

• +- 3-4 eetlepels zwarte bonen

• 1 kipfilet

• Paneermeel

• 1 ei

• Bloem

• +- 250 ml karnemelk

• Peper en zout

• 4 eetlepels kleine zoet zure witte uien

• Paar takjes koriander

• 1 eetlepel chipotle saus

• 3 eetlepels citroenmayoncaise

Bereiding

• Stamp de kipfilet een beetje plat en strooi er wat peper en zout over. Leg de kipfilet een kwartiertje in een kom met karnemelk. Zorg ervoor dat hij onder de melk ligt.

• Snijd het briochebrood in dikke plakken en snijd de avocado in dunne plakjes. Leg dit apart.

• Verwarm een dikke laag olijfolie in een pannetje. Zorg ervoor dat hij goed warm wordt.

• Vul één bakje met bloem, één met een geklutst ei en één met paneermeel. Haal je kipfilet hier ook in die volgorde doorheen en leg hem vervolgens in de pan met olijfolie.

• Bak hem eerst aan beide kanten 1 minuut op hoog vuur, maar zet het vuur daarna een stuk lager. Draai de filet af en toe om. Na ongeveer 15 minuutjes zal hij klaar zijn.

• Bak in een ander pannetje met olijfolie de zwarte bonen. Ze zijn klaar als ze wat knapperig zijn geworden.

• Meng in een kommetje de citroenmayonaise en chipotle saus samen.

• Beleg je broodje eerst met de zwarte bonen. Leg daarop de plakjes avocado, daarop de kipfilet (in tweeën gesneden), daarop de zoet zure uien, daarop de saus en daarop de koriander. Leg er dan weer een plak brioche brood op en snijd het buitenste bruine randje van boven naar beneden eraf.

Bekijk ook deze recepten

Broodje scrambled egg met bacon
Coquille salade
Witte asperges met zeebaars en gebakken aardappeltjes in honing mosterdsaus
Pittige gamba salade
Cookies