Curry met eend

21 december 2022

Curry met eend

Begrijp me niet verkeerd, maar ik at tot vorige week echt nooit curry en ik had het nog nooit zelf gemaakt. Ik hield niet echt van de sterke smaak, maar dat is opeens veranderd, want ik vind het opeens helemaal geweldig.

Tijdens het afgelopen weekend in Londen waren wij uiteten bij een héérlijk restaurant en daar stond súper veel op de kaart. Ik zag “curry van eend” op de kaart staan en twijfelde of ik die wel moest nemen, want “curry”. Wij besloten deze alledrie te nemen, want eend trekt mij zó aan. Ik was en ben tot op heden verbaasd over hoe lekker dit was. Ik wist gelijk dat ik dit wilde namaken en dat gebeurde nog geen week daarna.

Dit gerecht is overigens ook in 1 pan te maken, hoe lekker en fijn is dat? Scheelt veel afwas!

2 personen

Ingrediënten

• 2 eendenborstfilets

• 1 gele ui

• 1/2 rode peper

• 2 bij 2 cm gember

• 2 teentjes knoflook

• 2 eetlepels Koh Thai gele currypasta

• 200 ml kokosmelk

• 100 ml kookroom

• 150 ml water

• 2 theelepels kerriepoeder

• 1 theelepel paprikapoeder

• Snuf komijnzaad

• Peper en zout

• 1 eetlepel garam masala kruiden Jonnie Boer

• 1 groene paprika

• 200 gr haricots verts

• Grote hand cashewnoten

• 1/2 citroen

• Rijst

• Koriander

Bereiding

• Bestrooi de eendenborst met peper en zout en snijd de vetkant met een mes in als ruitjesvorm. Verwarm een pan en bak de eendenborst op de vetkant zo’n 3-4 minuten. Draai de eendenborst om en bak hem nog zo’n 3 minuten. Houd deze vervolgens apart.

• Laat een grote klont boter smelten in dezelfde pan. Snijd de ui, knoflook, gember (zonder schil) en rode peper (zonder zaadlijsten). Bak dit samen.

• Voeg na ongeveer 3 minuten de kokosmelk, currypasta en kookroom toe. Roer goed door elkaar.

• Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnzaad, peper en zout en garam masala kruiden toe aan de pan.

• Snijd de groene paprika in kleine stukjes en voeg deze samen met de haricots verts toe aan de pan. Snijd de citroen door de helft en knijp één helft uit over de pan. Voeg de cashewnoten ook toe.

• Maak je dit in de slowcooker? Giet alles dan over, voeg het water en de eend toe en laat alles zo’n 5-6 uur pruttelen op high.

• Maak je dit in de pan? Voeg dan het water en de eend toe en laat alles zo’n 5 uur pruttelen op laag/middelhoog vuur.

• Trek na al die uren de eend met twee vorken uit elkaar en roer alles goed door elkaar, zodat de eend goed mengt.

• Kook ondertussen de rijst.

• Schep wat rijst op je bord met daarnaast de curry. Garneer alles met koriander als je dat lust.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies