Curry gehaktballetjes

26 maart 2025

Curry gehaktballetjes

Wat een meeegaaa lekker hapje is dit !!!

Alles met curry vind ik natuurlijk heel lekker, dus deze curry gehaktballetjes ook…

Dit is natuurlijk een origineel idee om te serveren op een verjaardag, of wanneer je visite hebt, want het is een nieuwe variant op de standaard gehaktbal. Wel heb je nu de kans dat een deel van je visite geen curry lust hahaha.

Het makkelijke aan deze hap, is dat je ‘m van tevoren al klaarmaakt. Je hoeft bij het serveren alleen nog de saus over de gehaktballetjes te schenken en dan is het klaar. Super simpel en zo lekker!

+- 12-14 gehaktballetjes

Duur: 45 minuten + 1 uur koelen

Curry gehaktballetjes 

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 350 gram half om half gehakt
  • 1 theelepel rode curry pasta
  • 1 theelepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • Paneermeel (op gevoel)

Voor de saus:

  • 1 grote eetlepel rode curry pasta
  • 1/2 eetlepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer
  • Peper en zout
  • 250 ml kokosmelk
  • Koriander naar wens
  • Peterselie

Extra:

  • Flinke klont boter
  • 200 ml water

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een grote kom of diep bord.
  • Voeg als laatste het paneermeel toe, maar voeg niet te veel toe. Je kan er altijd extra aan toevoegen, maar niets meer uithalen. 😉
  • Maak rondje balletjes van het gehakt en zet deze voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
  • Laat een klont boter smelten in een grote pan en voeg de gehaktballetjes toe. Draai deze even een paar keer om (in een paar minuten) en voeg dan het water toe. Zet de deksel op de pan en laat de balletjes zo’n 30 minuten pruttelen op laag/middelhoog vuur.
  • Meng voor de saus de rode curry pasta en kokosmelk in een aparte pan. Laat warm worden en voeg hier ook de Curry Madras kruiden en peper aan toe. Laat even pruttelen.
  • Verdeel de gehaktballetjes over een serveerschaal en schenk de saus erover. Serveer eventueel met wat koriander naar wens en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies