Croutons

18 juli 2022

Croutons

Naast recepten van gerechten als pasta’s, broodjes en salades etc. ga ik ook af en toe wat makkelijkere recepten met jullie delen.

Deze croutons bijvoorbeeld.

Zelf kocht ik altijd croutons bij de supermarkt, om deze vervolgens te gebruiken in een salade of soep bijvoorbeeld.

Een tijd geleden had ik wat brioche brood over en probeerde ik daar eens wat mee te maken. Het werden dus de lekkerste croutons ooit. Vanaf toen heb ik ze nooit meer bij de supermarkt gekocht en maak ik ze altijd zelf. De croutons zijn namelijk klaar wanneer jij de rest van het gerecht klaar hebt. Perfect!

Bij dit recept gebruikte ik wat kaas en kruiden, maar ik maak ze ook weleens zonder alle kruiden (wel met zout) en kaas. Ook héél lekker.

Twijfel niet of je ze moet maken, want na dit wil je nooit meer anders.

Croutons

Ingrediënten

• 4 briochebroodjes

• Olijfolie

• Zeezout

• 1,5 theelepel tijm

• 1,5 theelepel oregano

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 1 eetlepel parmezaanse kaaspoeder

Bereiding

• Snijd de broodjes in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier.

• Verdeel de paprikapoeder, oregano, tijm, zout en kaas over het brood. Hussel alles goed door elkaar met een lepel of met de hand en besprenkel alles dan met wat olijfolie.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal voor ongeveer 8-10 min in de oven. Je ziet zelf wanneer de croutons donker en knapperig worden.

Bekijk ook deze recepten

Broodje caprese met krokante prosciutto
Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Cookies