Ik had twee dingen niet verwacht bij dit recept. 1. dat het in één keer zou lukken. 2. dat het zó lekker zou zijn!!
Eigenlijk ging ik er al van uit dat ik moeite had gestoken in een recept die zou mislukken, maar toen werd het opeens fantastisch, geweldig, makkelijk en lekker!! 😀
Ik wist bij het maken van dit recept nog niet wat ik er verder mee ging doen, dus bedacht ik wat toppings die het altijd goed doen: Japanse mayonaise, bosui en gebakken ui. Je kan zelf uiteraard nog wat anders toevoegen. Japanse sesamsaus bijvoorbeeld…
Dit is een superlekkere en hele voedzame lunch. Als je er iets aan toevoegt (kip of gamba’s bijvoorbeeld) is het perfect voor diner.
Let op: kook de rijst vooraf. Dit staat niet op de video!!
1 omelet
Duur: 30 minuten
Crispy rice omelet
Ingrediënten
- +- 75 gram Jasmijnrijst
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- +- 1 theelepel crispy chiliolie
- 3 eieren
- Japanse mayonaise
- Peper en zout
- 1 bosui
- 1 eetlepel gebakken uitjes
Let op: kook de rijst vooraf. Dit staat niet op de video!!
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat even afkoelen.
- Snijd de gember (zonder schil) en knoflook fijn. Bak dit in een pan met wat olijfolie en voeg hier de crispy chiliolie aan toe.
- Voeg na 2-3 minuten de rijst toe en bak een paar minuten mee.
- Druk de rijst tegen de onderkant van de pan in een rondje (in een geheel).
- Kluts de eieren in een kom met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de pan met rijst. Je schenkt het eroverheen en raakt het verder even niet meer aan.
- Zet een deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
- Probeer de omelet nu voorzichtig dubbel te vouwen in de pan en leg op je bord.
- Garneer de omelet met Japanse mayonaise, fijngesneden bosui en gebakken ui.