Crispy kip met rijst in zoetzure saus

26 januari 2024

Crispy kip met rijst in zoetzure saus

Nadat ik een foto van dit recept deelde in mijn Instagramstory, ontplofte mijn dm. Ik heb dan ook een hele avond lang moeten sturen dat het recept snel online komt en dat terwijl m’n bord pas net leeg was.

Zoetzure saus mag je mij echt voor wakker maken. Dit doet me denken aan een loempia op de markt. Vroeger at ik iedere week een loempia met zoetzure saus. Later moest ik iedere zaterdag werken in een viswinkel en ik heb al die jaren gezegd: “Als ik ooit weer vrij ben op zaterdag, koop ik iedere week 2 loempia’s.” Eindscore: ik ben al 4 jaar vrij op zaterdag en heb misschien 1 keer een loempia gekocht.

De combinatie van crispy kip, de saus en paprika’s = heerlijk !!

2 personen

Duur: 30 minuten

Crispy kip met rijst in zoetzure saus

Ingrediënten

• 250 gr zilvervliesrijst

• 300 gr kipfilet

• Bloem

• 2 eieren

• Paneermeel

• 1,5 theelepel kipkruiden

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 rode paprika

• 1 gele paprika

• 1 teen knoflook

• 2 cm gember

• Peper en zout

• +- 200 ml Go-Tan Original Wok Sweet & Sour

• Handje cashewnoten ongezouten

• Handje casave kroepoek

Bereiding

• Snijd de kip in stukjes.

• Maak drie aparte kommetjes. Één met wat bloem, één met geklutste eieren en één met paneermeel en 1 theelepel kipkruiden. Haal de stukjes kip eerst door wat bloem, daarna door het geklutste ei en dan door het paneermeel.

• Verwarm een goede scheut olijfolie en een klont boter in een grote pan en bak de kip hier krokant om en om in.

• Snijd de paprika’s in kleine stukjes en de knoflook en gember fijn. Voeg dit na +- 4-5 minuten toe aan de pan en bak mee.

• Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

• Voeg wat cashewnoten toe aan de pan met kip en groenten, strooi paprikapoeder, Italiaanse kruiden, kipkruiden, peper en zout erover en roer voorzichtig door elkaar, zonder dat het krokante laagje van de kip valt.

• Schenk de sweet & sour saus bij de pan en roer alles heel goed door elkaar. Je kan altijd nog wat extra saus naar wens toevoegen.

• Schep de rijst in een kommetje en zet op een bord. Haal het kommetje eraf en schep de kip en groenten in saus eromheen. Leg de kroepoek ernaast.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies