Zo’n 2 of 2,5 jaar geleden maakte ik al recepten en deze deelde ik ook op Instagram, maar de foto’s én de recepten zagen er nog niet zo goed uit als nu en ze waren ook ansoluut niet zo lekker.
Als ik die foto’s nu zie, lach ik heel hard en denk ik “hoe kan het dat mensen hier op reageerden, dit maakten én lekker vonden?” Maarja, zo blijft het natuurlijk!
Een recept dat echt heel goed in de smaak viel en welke echt ontzettend veel mensen hebben gemaakt, is de crispy chicken wrap met guacamole. Logisch, want hij was en is nog steeds heel lekker.
Ik heb hem even in een nieuw jasje gestoken en deel nu de betere versie met jullie. Ik weet zeker dat jullie dit lusten.
1-2 personen
Duur: 20 minuten
2 crispy chicken wraps
Ingrediënten
• 2 wraps
• 1 avocado
• 2 theelepels citroensap
• Peper en zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• 2 eetlepels Griekse yoghurt
• Scheut ketjap manis
• 1/2 rode paprika
• 1/3 courgette
• 4 champignons
• 1 bosui
• 200 gr kipfilet
• Bloem
• 2 eieren
• Paneermeel
• Handje pecannoten
• 2 handjes rucola
Dressing:
• 3 grote eetlepels Griekse yoghurt
• 2 theelepels siracha mayonaise
• Snuf paprikapoeder
• Peper en zout
Bereiding
• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een bakje.
• Prak de avocado met peper, zout, citroensap en 2 eetlepels Griekse yoghurt in een kommetje. Smeer de wraps hier mee in.
• Verdeel wat rucola over de wraps.
• Snijd de paprika in reepjes, de courgette in plakjes en vervolgens door de helft en de champignons in partjes. Bak deze met wat peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en ketjap in een pan met olijfolie.
• Snijd de kip in stukjes en bestrooi met peper en zout.
• Vul één bakje met bloem, één met 2 geklutste eieren en één met paneermeel. Haal de stukjes kip door de bloem, ei en paneermeel.
• Laat een laagje olie heet worden in een pan en bak de stukjes kip hier om en om krokant in.
• Schep de groenten en kip op de wraps en garneer deze met fijngesneden bosui, pecannoten en de dressing.