Laat mij iedere dag salades eten en geef mij iedere dag dit bordje, dan ben ik tevreden!!
Mijn vader en moeder aten de salade kip bij Romy’s Kitchen in Volendam en waren net als mij hélemaal enthousiast. Ze snappen nu waarom ik die altijd bestel.
Daarna hebben zij dit recept bedacht. Hij lijkt er, behalve de zoete aardappelblokjes, niet op, maar hij was wel enorm lekker. Ik moést ‘m namaken en delen van ze!
Ik hou echt enorm van salades en ben ook nooit van mening geweest dat je er niet vol/verzadigd door raakt, dat het konijnenvoer is en dat het geen echt eten is. Pure onzin en dan zeur je gewoon om te zeuren als je het mij vraagt. Als je je salade goed vult zoals ik dat doe met vlees, groenten en meer, zit je echt wel vol. Van de opmerking “Ja als ik een salade eet, moet ik daarna nog een keer eten”, krijg ik echt de kriebels. Voeg anders wat pasta toe ofzo. 😂
Ik garneerde de salade met wat goede olijfolie (speciaal voor over je gerechten), maar je kan er ook voor kiezen om er een sausje aan toe te voegen. Alles kan: sriracha mayonaise, sweet chili, kerriemayonaise, BBQ saus…
2 personen
Duur: 40-45 minuten
Crispy chicken salade met zoete aardappel
Ingrediënten
- 250 gram kipfilet of kippendijen
- 200 gram veldsla
- 1 zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 1 gele ui
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 vleestomaat
- 1 avocado
- Cornflakes
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/3 theelepel kipkruiden
- Snuf cajunkruiden
- 1 of 2 eieren
- Peper en zout
- 2 theelepels strooikaas
- Goede olijfolie voor garnering óf een lekkere saus
Bereiding
- Schil de zoete aardappel, snijd deze in drieën of vieren en kook ‘m zo’n 13-15 minuten in een pan met water.
- Snijd de aardappel in kleine blokjes en bak in een pan met olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de kip in stukjes. Iets groter dan normaal (soort chickenwings formaat).
- Kluts het ei in een kommetje en vul een bord met cornflakes. Verkruimel de cornflakes goed met de hand, zodat het heel fijn wordt.
- Voeg de paprikapoeder, kipkruiden, cajunkruiden, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe aan de cornflakes en mix even met de hand.
- Haal de kip eerst door het ei en daarna door de cornflakes. Verdeel de stukjes nu over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Zet de stukjes eerst 12,5 minuut in de oven, draai de stukjes om en zet ze dan nog eens 12,5 minuut in de oven.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika fijn. Bak deze in een aparte pan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de ketjap manis toe. Blijf steeds roeren, zodat de ui niet verbandt, maar lekker zacht wordt.
- Snijd de avocado in reepjes en de tomaat in plakjes. Vul een diep bord met veldsla en beleg met de tomaat en avocado. Schep hier vervolgens de zoete aardappel, ui en paprika bij en voeg dan de stukjes kip toe.
- Garneer de salade met een goede olijfolie óf lekkere saus en wat strooikaas.