Een makkelijke, maar wel hele lekkere salade. Kip krokant maken is natuurlijk altijd een goed idee. Een krokant korstje maakt echt álles lekker. Ik zeg dan ook altijd grappend: je maakt er een rat ook lekker mee en ik denk dat ik nog gelijk heb ook.
Ik ben dan ook zo’n persoon die weleens een krokante sprinkhaan wil proberen bij zo’n kraampje in Thailand… 🤣
De honing mosterd dressing maakt deze salade helemaal af. Je zou ‘m nog wat pit kunnen geven, door chilivlokken toe te voegen, maar dat hoeft niet per sé.
Wil je dat ‘ie meer vult? Voeg dan wat vlinderpasta toe!
2 salades
Duur: 25 minuten
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1,5 theelepel kipkruiden
- Peper en zout
- 1 avocado
- 2 eieren
- Paneermeel
- 200 ml melk
- 10 cherrytomaatjes
- 2 handjes botersla of romaine sla
- 150 gram oesterzwammen
Voor de dressing:
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- Peper en zout
- 1,5 theelepel Groninger mosterd
- 1,5 theelepel honing
- Snuf knoflookpoeder
Bereiding
- Snijd de kip in stukjes en meng met de kipkruiden en wat peper en zout.
- Maak 2 kommetjes. Één met melk en één met paneermeel. Haal de kip eerst door de melk en daarna door het kommetje met paneermeel. Bak de stukjes kip krokant in een pan met een laagje olijfolie.
- Kook ondertussen de eieren 8 minuten in een pan met water.
- Bak de oesterzwammen met peper in een aparte pan met olijfolie.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef of de smaak goed is. Je kan voor wat extra pit ook een mespunt chilivlokken toevoegen.
- Beleg de borden met sla en schep wat dressing erover.
- Snijd de tomaatjes en avocado in reepjes en voeg deze samen met de kip en oesterzwammen toe aan de borden. Verdeel het ei erover, strooi er nog wat peper en zout over en voeg nog wat extra dressing toe.
- Je zou nog wat citroen uit kunnen knijpen naar wens.