Crispy chicken burger

29 januari 2022

Crispy chicken burger

Iets waar ik echt nóóit meer kom is de mac donalds.

Waarom? Als ik er naartoe ga, zou ik nonstop kunnen bestellen, want ik raak niet vol van het eten. Ook voel ik me gewoon niet prettig als ik er ben geweest en de beste reden is toch wel dat ik liever gewoon uiteten ga bij een lekker restaurant.

Dit wil niet zeggen dat ik nooit bij de mac donalds ben geweest. Een paar jaar geleden kwam ik er weleens wanneer ik een kater had of gewoon dronken was. Hetgeen wat ik dan bestelde was de crispy chicken met honing mosterd. Ik denk nooit aan de mac donalds zelf of om er naartoe te gaan, maar ik denk af en toe wel aan die burger, want die vond ik echt geweldig (en ik denk dat meer mensen dat vinden!).

Aan mij de taak om die een keer na proberen te maken. Niet helemaal natuurlijk en natuurlijk wel met mijn eigen twist, maar aan het resultaat te zien en te proeven, is het mij aardig gelukt. Ik ben weer even een paar jaar verzadigd nu.

Deze crispy chicken burgers zijn een echte maaltijd, maar je kunt ze natuurlijk ook in het klein maken en mini hamburgerbroodjes. Dat is dan weer leuk voor bijvoorbeeld een high wine, verjaardag of hapje voor je visite.

3 crispy chicken burgers

Ingrediënten

• 3 luxe hamburgerbroodjes

• 3 kipfilets

• Paneermeel

• 2 eieren

• Bloem

• 3 plakken belegen kaas

• 3 grote plakken van een krop sla

• 3 grote eetlepels honingmosterd saus

• 1 gele ui

• 3 plakken dikke bacon

• 1 grote tomaat

• Peper en zout

Bereiding

• Maak eerst 3 aparte kommetjes/diepe borden. Één met een dikke laag bloem, één met 2 geklutste eieren en één met een dikke laag paneermeel.

• Bestrooi de kipfilets met peper en zout en haal ze dan eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit vervolgens nog een keer.

• Laat een grote pan warm worden met flink wat olijfolie en een klont boter. Bak de kipfilets hier eerst om en om in op hoog vuur.

• Zet het vuur vervolgens laag/middelhoog en draai de kip dan steeds na 2-3 minuten om. Let op dat ze niet verbranden.

• Om te checken of de kip helemaal gaar is, geef je een sneetje in het midden van de kip. Is hij helemaal wit? Dan is hij klaar. Anders draai je hem gewoon weer even om.

• Snijd de ui in ringen en bak deze zo’n 5 minuten in een pan met olijfolie, totdat ze lekker zacht zijn geworden. Bewaar deze in een bakje met wat folie erover.

• Bak in dezelfde pan de plakken bacon om en om krokant.

• Snijd de tomaat in dunne plakken.

• Snijd de hamburgerbroodjes in tweeën. Je kunt ze koud eten, of even kort (op de binnenkant) in een warme pan leggen. Let wel op dat je dit kort doet, want de broodjes verbanden snel.

• Beleg de onderkant van het broodje eerst met de kipfilet. Leg daarop een plak kaas, daarop de bacon en de sla en vervolgens maak je het af met de plakjes tomaat, uienringen en saus. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek er een prikker in om hem rechtop te laten staan.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies