Crispy burrito met chorizo en gehakt

20 augustus 2022

Crispy burrito met chorizo en gehakt

Vorig jaar maakte ik kipsaté burrito’s en die waren reaaallyy good!

Veel mensen hebben die nagemaakt en ik had eigenlijk wel weer eens zin in wat knapperige burrito’s.

Na lang denken wat ik erin zou doen, kwam ik met een grandioos idee. Het pakte nog beter uit dan ik had gehoopt.

De combinatie van alles in deze burrito met de saus en knapperige wrap is echt geweldig. Ook al wil je een keer normaal doen en minder eten, je gaat hier echt aan door. Believe me!!

Ik hoop echt dat iedereen deze zal maken, al ben ik dan wel steeds jaloers op iedereen die hem eet, als ik weer zit te malen over nieuwe recepten..

2 burrito’s

Ingrediënten

• 2 tortilla wraps

• 200 gr half om half gehakt

• 1/3 chorizoworst

• 1 gele ui

• 1 rode paprika

• 4 cherrytomaatjes

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• Snufje chilipoeder

• Scheut ketjap manis

• Klein scheutje kookroom

• 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

• Sirachamayo

• 2 eetlepels sweet chilisaus + extra voor garnering

• 1 blokje groentebouillon

• Peper en zout

• 3 eetlepels bloem

• Klein scheutje water

Bereiding

• Snijd de ui, knoflook en chorizo fijn, de zongedroogde tomaatjes en cherrytomaatjes door tweeën en de paprika in kleine stukjes. Bak dit met het gehakt in een grote pan met olijfolie.

• Voeg hier de paprikapoeder, chilipoeder, ketjap, kookroom en het bouillonblokje aan toe. Roer alles goed door.

• Wanneer alles lekker doorgebakken is, voeg je de chilisaus toe.

• Besmeer de wraps met een klein beetje chilisaus en schep het gehaktmengsel erop.

• Let op: doe dit een beetje bovenaan in het midden en schep er niet te veel op. Dan kan de wrap niet dicht.

• Vouw de wraps eerst met de zijkant naar binnen en rol hem vervolgens op.

• Meng de bloem en het water in een kommetje. Smeer de wraps helemaal in met het papje.

• Laat een laagje olijfolie warm worden in een pan en bak de wraps hier om en om krokant in.

• Wanneer ze aan alle kanten bruin zijn, haal je ze uit de pan. Strooi er nog wat chilisaus en sirachamayonaise over.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies