Crispy bloemkoolbites

17 februari 2024

Crispy bloemkoolbites

Als er iéts is wat ik vroeger echt vies vond, is het bloemkool. Dan bedoel ik ook echt bloemkool met aardappelen en een biefstukje. Ik weet nog precies hoe het smaakte en hoe verschrikkelijk ik de smaak vond. 😂

In een restaurant heb ik al vaker bloemkoolroosjes gegeten, maar dan geloofde ik eigenlijk niet dat het bloemkool was. Ik dacht eerder krokante kip.

Toen ik het zelf maakte, dacht ik: dit wordt vast niet zo lekker. Nou daar kwam ik op terug, want dit was ZO lekker. Het was echt alsof ik kip at en ik weet zeker dat iedereen het op deze manier lust.

Dit is ook hartstikke lekker met rijst en wat extra groenten, of met een salade.

2-3 personen

Duur: 35 minuten

Crispy bloemkoolbites

Ingrediënten

• 400 gr bloemkoolroosjes

• Bloem

• 2 eieren

• Panko

• 70 gr tomatenpuree

• 5 eetlepels sweet chilisaus

• 5 eetlepels sojasaus

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• 150 ml water

• 10 takjes bieslook

Bereiding

• Maak 3 kommetjes. Één met bloem, één met de geklutste eieren en één met panko. Haal de bloemkoolroosjes één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.

• Verdeel de roosjes over een bakplaat met bakpapier en zet zo’n 25 minuten op 180 graden in de oven. Zijn de roosjes nog niet bruin genoeg? Zet de oven dan nog 2 minuten op grillstand.

• Verwarm de tomatenpuree, sojasaus, chilisaus, paprikapoeder, peper, zout en water in een pan. Roer goed door elkaar.

• Meng de saus en bloemkoolroosjes met twee lepels in een diepe kom.

• Verdeel over een bord en garneer met fijngesneden bieslook.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies