Couscous bowl

21 juni 2023

Couscous bowl

Aangezien het zomer is, leek het mij verstandig om regelmatig gezonde recepten met jullie te delen. Iedereen vraagt er naar en bijna iedereen gaat op vakantie, dus iedere dag een vette pasta zit er waarschijnlijk even niet meer in nu (of wel. Je hebt gelijk!!)

Een bowl met verschillende ingrediënten valt bij mij altijd goed in de smaak. Vorige week maakte ik een gezonde pokébowl en dit keer een couscousbowl met Maza Hoemoes Tabouleh en Maza falafel.

Sommige mensen hebben nog nooit falafel geproefd, maar dit vind ik dus écht super lekker. Het is, net als de hoemoes, gemaakt van kikkererwten en door alle kruiden erdoor smaakt het écht geweldig. Het liefst eet ik zo’n hele bak op, maar het is beter voor mijn buikpijn en mezelf dat ik dat niet doe.

2 personen

Duur: 25 minuten

Couscousbowl

Ingrediënten

  • 200 gr couscous (ongeveer! Hoeft niet allemaal op)
  • 1 pakje Maza falafel (hoeft niet helemaal op)
  • 4 grote eetlepels Maza Hoemoes Tabouleh kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Peper en zout
  • 1/2 citroen
  • 200 gr kikkererwten
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • Handje pecannoten
  • Koriander

Bereiding

  • Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  • Kook de eieren in een pannetje met water zo’n 8 minuten. Spoel daarna af met koud water en snijd in tweeën.
  • Dep de kikkererwten droog en bak deze in een pan met een scheut olijfolie. Voeg peper, zout en 1 theelepel paprikapoeder toe. Bak totdat ze krokant worden en een korstje krijgen.
  • Verwarm in een andere pan wat olijfolie en bak hier de falafel even kort in. Voeg nog wel wat extra gemalen komijn, peper en zout toe.
  • Knijp de halve citroen uit boven de couscous en strooi 1 theelepel paprikapoeder, wat komijn, peper en zout toe. Roer goed door elkaar en schep vervolgens op de borden.
  • Snijd de avocado in reepjes.
  • Beleg de couscous met de kikkererwten, stukjes falafel, avocadoreepjes, pecannoten en het ei. Schep de Maza Hoemoes Tabouleh kruiden ernaast en garneer alles met wat koriander als je dat lust.
  • Je kunt altijd nog wat extra hoemoes toevoegen!

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies