Courgetti met zalm in hoisinsaus

9 januari 2022

Courgetti met zalm in hoisinsaus

We beginnen de dag met een lekkere pasta.

Dit keer is het wel courgetti in plaats van normale spaghetti, ook wel eens lekker toch? Dan heb je in ieder geval het idee dat je een beetje gezond aan het doen bent.

Ik eet wekelijks courgetti (een kant en klare, verse maaltijd bij de slager).

De spaghettisoort courgetti heeft wel altijd wat saus nodig vind ik. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld pesto. Simpel, maar geeft wel gelijk veel smaak aan de pasta.

Ik gebruik in dit recept de hoisinsaus van Go tan. Meer heb je ook niet nodig, want het geeft hartstikke veel smaak, net zoals de zalm en groenten in dit gerecht.

1 bord

Ingrediënten

• Courgetti (hoeveel je op lust p.p.)

• 1 rode ui

• Walnootolie of olijfolie

• Handje cashewnoten

• +- 200 gr zalmfilet

• Peper en zout

• Amandelschaafsel

• 4 eetlepels Hoisin saus go tan

• 2 bosuitjes

• 5 eetlepels doperwten

• 7 groene asperges

Bereiding

• Snijd de asperges in drieën en de rode ui fijn. Bak deze, samen met de doperwten in een pan met walnootolie (of olijfolie).

• Bak in een andere pan met olijfolie de zalmfilet (peper en zout) zo’n 5 om 5 minuten aan iedere kant. Schep de laatste paar minuten de hoisin saus over de zalmfilet en verdeel hier wat sesamzaadjes en amandelschaafsel over.

• Bak in diezelfde pan de cashewnoten even kort mee met wat hoisinsaus.

• Voeg de courgetti nu toe aan de pan met groenten. Voeg er wat peper en zout aan toe en roer alles goed door elkaar. Bak de courgetti zo’n 4 minuten mee.

• Schep de pasta op je bord met daarop de zalm, daaromheen de cashewnootjes.

• Garneer alles met fijngesneden bosuitjes.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies