Courgetti met gehakt

3 augustus 2023

Courgetti met gehakt

Terwijl ik nu ziek op de bank lig en helemaal niets meer proef van al het lekkere eten, deel ik toch even een recept met jullie. Deze maakte ik nog net voor m’n vakantie en het was echt heel erg lekker.

Ik wilde graag iets met courgetti maken, maar wist niet wat. Overal zag ik gehaktballetjes staan, maar ik had geen zin en tijd om die te maken. Het werd dus gewoon los gehakt en ik verbaasde mij over het feit hoe mega lekker dit was.

Courgetti is letterlijk een courgette in hele kleine reepjes/sliertjes gesneden en daarmee is het super gezond. Véél beter dan normale spaghetti dus en een hele goede vervanger.

2 personen

Duur: 20 minuten

Courgetti met gehakt in tomatensaus

Ingrediënten

• 500 gr courgetti

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 300 ml Heinz tomato fritto

• 300 gr gehakt half om half

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 theelepel gemalen komijnzaad

• 6 grote blaadjes basilicum

• 2 theelepels Italiaanse kruiden

• Peper en zout

• 1 aubergine

• Blokje runderbouillon

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en de aubergine in stukjes. Bak deze in een grote pan met wat olijfolie. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak even goed mee.

• Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, gemalen komijn, peper en zout toe en roer door elkaar.

• Voeg de Heinz tomato fritto toe aan de pan, verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de fijngesneden basilicum toe. Laat alles even pruttelen. Is de saus te dik? Voeg een klein scheutje water toe.

• Bak de courgetti heel kort in een aparte pan met wat olijfolie.

• Schep de courgetti op je bord met het gehakt erop.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies