Courgette carpaccio

28 november 2022

Courgette carpaccio

Dit voorgerechtje is zó simpel, maar ik wil het zo graag een keertje maken en ik wist dat ik het lekker zou vinden.

Een carpaccio doet het natuurlijk altijd super goed tijdens de kerstdagen. Velen kiezen voor het vlees met pesto, pijnboompitten en kaas, maar je kunt er ook eens een hele andere wending aan geven.

Je zult je gasten versteld laten staan, want het ziet er prachtig en luxe uit, maar is het makkelijkste wat er is.

En oja, nog een groot voordeel: het valt heel licht op je maag, dus er is nog heel veel ruimte voor andere gerechten.

Courgette carpaccio

Ingrediënten

• 1 courgette

• Parmezaanse kaas om te raspen

• Handje pijnboompitten

• Japanse mayonaise

• Siracha mayo

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel oregano

• Snufje chilipoeder

• Peper en zout

• Peterselie

Bereiding

• Snijd de courgette in dunne plakjes en bak deze in een pan met wat olijfolie.

• Voeg de paprikapoeder, oregano, chilipoeder en peper en zout toe aan de pan en roer alles voorzichtig door elkaar.

• Rooster in een aparte pan de pijnboompitten kort.

• Leg de plakjes mooi op je bord en rasp hier flink wat kaas over. Garneer alles met de pijnboompitten, toefjes Japanse mayonaise, toefjes siracha mayo en fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies