Cottage cheese ontbijt taco’s

24 februari 2025

Cottage cheese ontbijt taco’s

Hoe origineel is dit?

Cottage cheese light is hét product wat standaard bij ons in de koelkast staat. Ik eet het vaak ergens bij, meng het door een saus of beleg m’n broodje ermee. Het is laag in calorieën en bevat veel eiwitten. Win-win!

Deze taco’s zijn gemaakt van cottage cheese en komen uit de oven. Het proeft anders dan normaal en is even vreemd, maar de combinatie van de avocado met het ei en de taco + de chili olie is echt zo lekker!!!

En in ben nog wat vroeg, maar deze zijn ook súperleuk voor het paasontbijt. 😉

2 taco’s

Duur: 25 minuten

Cottage cheese ontbijt taco’s

Ingrediënten 

  • 200 gram cottage cheese light
  • 1 halve avocado
  • 1 ei
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • Snuf paprikapoeder
  • Peper
  • Crispy chili olie (hoeveelheid naar wens)
  • Klontje boter
  • *Peterselie voor de garnering

Bereiding

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en smeer de cottage cheese uit als 2 rondjes.
  • Breng op smaak met Italiaanse kruiden en paprikapoeder en zet vervolgens in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
  • Snijd een halve avocado in dunne plakjes.
  • Kluts een eitje in een kommetje. Smelt een klontje boter in een pan en voeg het ei toe.
  • Haal het ei rustig van de ene kant naar de andere kant van de pan (met een rubberen spatel). Doe dit totdat je het perfecte roerei hebt.
  • Verdeel de avocado en het roerei over de 2 taco’s en voeg nog wat peper en paprikapoeder toe.
  • Top af met wat crispy chili olie naar wens en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Gevulde tomaat met burrata
Cookies