COQUILLES IN PROSECCOSAUS
Ik ben aan de slag gegaan met flink wat kerstrecepten en dit er één van. Coquilles zijn een echte favoriet van mij en dit lust ik eigenlijk iedere dag, maar dan wordt het leven wel érg duur.
Deze saus is heel makkelijk te maken en het duurt ook absoluut niet lang. Of iedereen ervan houdt weet ik niet, maar dat zul je eerst even moeten testen voordat je het met Kerst voorschoteld aan al je gasten. 😉
2 personen
Duur: 20 minuten
Coquilles in proseccosaus
Ingrediënten
• 200 ml prosecco
• 150 ml kookroom
• 150 ml visfond
• Peper en zout
• Klont boter
• 1 grote sjalot
• 1 laurierblad
• 3 takjes tijm
• 2 eetlepels strooikaas
• 4 coquilles
Bereiding
• Snijd de sjalot fijn en bak in een pan met wat boter. Schenk na een paar minuten de prosecco erbij en laat een paar minuten pruttelen.
• Als er van de prosecco nog ongeveer de helft over is, voeg je de visfond en kookroom toe. Roer goed door elkaar.
• Voeg peper, zout, tijm en het laurierblad toe en laat weer even pruttlen. Voeg als laatste de strooikaas toe.
• Pak een nieuwe pan en haal deze saus door een vergiet, zodat alleen de saus overblijft. De rest mag weg.
• Laat in een andere pan weer wat boter smelten en bruin worden, bak de coquilles er met peper en zout om en om in. Bak deze kort. Iets langer dan 1 minuut aan iedere kant.
• Serveer de coquilles met de saus.