Terwijl ik dit bordje maakte, wist ik niet of het lekker zou worden, hoe ik het ging serveren en wat ik er allemaal voor ingrediënten ingingen. Nadat ik de foto had gemaakt en ik het had opgegeten, vond ik het een perfect voorgerechtje.
Het is héél simpel en dat wil iedereen natuurlijk met kerst (of vanmiddag voordat de voetbal begint).
Coquilles vind ik perfect voor de kerstdagen en ik denk daarbij ook altijd aan feestelijke recepten. Of dat is omdat ze duur zijn of heel lekker, weet ik niet.
1 bord
Ingrediënten
• 3-4 coquilles
• 4-5 gamba’s
• +- 5 pecannoten
• Handje taugé
• 200 ml kookroom
• 3 cherrytomaatjes
• 1 grote theelepel tomatenpuree
• 1 theelepel paprikapoeder
• Snuf chilipoeder
• Snuf knoflookpoeder
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• 2 takjes tijm
• Peterselie
• Boter
• Peper en zout
Bereiding
• Verwarm een pan en schenk daar de kookroom bij. Schep de tomatenpuree erbij en roer goed door.
• Voeg de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en tijm (blaadjes ervan) toe aan de pan en roer weer door.
• Breng een steelpan met water aan de kook en kook hier de taugé zo’n 3 minuten in (zeekraal is ook een optie).
• Verwarm een grote klont boter in een aparte pan en bak hier de gamba’s en coquilles in met wat peper en zout. Bak deze kort om en om. Verwarm de tomaatjes kort in dezelfde pan.
• Schep de taugé op je bord en verdeel de gamba’s en coquilles over. Schenk de saus ernaast, leg de tomaatjes ertussen en garneer alles met wat fijngehakte peterselie en pecannoten.