Dit hapje maakte een vriendin voor ons tijdens een etentje en ik was gelijk heel enthousiast. De hele tafel trouwens. Ik mocht ‘m met jullie allemal delen en daar ben ik heel blij mee, want ik weet zeker dat iedereen dit lust.
Het is zo’n makkelijk hapje en staat echt binnen een paar minuten op tafel.
Het is eigenlijk zoiets simpels, maar het oogt wel luxe.
Dit hapje doet het ook goed als amuse op de kersttafel bijvoorbeeld.
Tip: maak er meerdere, want iedereen lust er minimaal 2. 😉
6 hapjes
Duur: 15 minuten
Coquille hapje
Ingrediënten
- 6 pringles
- 4 coquilles
- Peper en zout
- Furikake kruiden
- 1/2 theelepel wasabi
- 2 eetlepels Japanse mayonaise + 6 toefjes
- 1 bosui
- 6 theelepels gebakken uitjes
Bereiding
- Meng de Japanse mayonaise met wasabi. Smeer de pringle in met de saus.
- Bak de coquilles in een pan met een klein beetje olijfolie. Laat de pan eerst goed heet worden. Bak de coquilles ongeveer 1 om 1 minuut. Snijd ze daarna in plakjes van 3 of 4.
- Strooi peper, zout en furikake over de plakjes coquille en verdeel er nu 2 of 1,5 over de pringles.
- Garneer met een klein toefje Japanse mayonaise, wat fijngesneden bosui en gebakken ui.