Coquilles horen echt bij de feestdagen als je het mij vraagt. Ze zijn best prijzig, maar des te leuker en lekkerder is het als je ze eens eet, toch?
Voor de carpaccio heb je hele verse coquilles nodig, dus vraag bij de viswinkel even of ze dagvers zijn. En oja: het is ook wel fijn als ze niet te klein zijn. Je snijdt ze namelijk in dunne plakjes.
Ik maakte dit recept ‘s ochtends vroeg, maar dat maakte voor mij niets uit, want het bord was binnen 1 minuut leeg. Goed teken!
2 personen
Duur: 15 minuten
Coquille carpaccio
Ingrediënten
Voor de dressing:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel honing
- Mespunt sambal
- 1/2 limoen
Verder:
- 8 grote of 10 kleinere verse coquilles
- 1 bosui
- 1 eetlepel furikake kruiden
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje of bakje.
- Snijd de coquilles flinterdun en verdeel in een rondje over de borden.
- Schenk de dressing over de coquilles.
- Strooi wat furikake kruiden over de coquilles en garneer de borden met sesamzaadjes, fijngesneden bosui en gebakken uitje.