Ze zien er net zo lekker uit als dat ze zijn !!!
Ik vind cinnamonrolls echt zó mega mega lekker. Als het gezond zou zijn, zou ik ze echt iedere dag drie keer eten. Dat zachte deeg met roomkaas; heeeeeerrlijk!!!
In Barcelona maakten wij ‘s ochtends een hele lange wandeling en ik weet nog dat wij onszelf toen trakteerden op een pistache cinnamonroll. Die aten wij op in de zon op een bankje. Op dat moment voelde ik mij zo intens gelukkig. Wat zo’n klein deegrolletje met een mens kan doen hé… 🤣
Dit is weer zo’n recept wat iedereen kan maken. Cinnamonrolls kunnen niet mislukken, want op de zijkant van het blik staat ook gewoon precies hoe je het moet rollen en vouwen.
6 cinnamonrolls
Duur: 35 minuten
Cinnamonrolls met bastogne
Ingrediënten
- 1 blik Cinnamon swirls Danerolles
- 100 gr Bastogne + extra voor garnering
- 250 gram Philadelphia roomkaas
- 2 theelepels vanille aroma
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 2 grote eetlepels bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 ei
Bereiding
- Bedek een bakplaat of het keukenblad met bakpapier. Hierop rol je het deeg uit elkaar.
- Meng de bruine basterdsuiker, kaneel en koek- en speculaaskruiden in een kom.
- Voeg de Bastogne toe aan de foodprocessor en maal de koekjes helemaal fijn.
- Bestrooi het deeg egaal met het suikermengsel en strooi daar overheen de fijngemalen Bastogne. Bewaar nog een beetje bastogne kruimels voor de garnering.
- Rol het deeg nu op en snijd deze in 6 gelijke plakjes.
- Leg deze in een ovenschaal en kluts vervolgens 1 ei. Besmeer je deeg daarmee.
- Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
- Meng de roomkaas, vanille aroma en poedersuiker voor de topping in een kom.
- Wanneer het deeg uit de oven is, laat je het even kort afkoelen. Vervolgens kun je het besmeren met het roommengsel.
- Garneer met wat overgebleven Bastogne kruimels en koek.
- Bekijk hier de video!