Ciabatta spaghetti

21 maart 2024

Ciabatta spaghetti

Geloof mij alsjeblieft als ik zeg dat dit heel lekker is !!!

Ik zag @broodjestester laatst lasagne eten op een broodje en dat vond ik er zó lekker uitzien. Het zat al dagen in m’n hoofd en ik wilde zelf ook zoiets uitproberen. Daarom maakte ik spaghetti op brood en ik wist eigenlijk vooraf al dat het lekker zou zijn.

Deze broodjes zijn een beetje te goed gevuld, maar dat is even voor de foto. Ik heb er wat van gegeten met een vork en drukte vervolgens het broodje goed dicht. Ik hou heel erg van ciabatta en de combinatie met deze spaghetti in tomatensaus is natuurlijk heerlijk.

Dit is een lekker broodje voor op zondagmiddag als je lekkere trek hebt. Deze is makkelijk te maken en iedereen lust het. En voor de mensen die het met brood te machtig vinden: eet dan de spaghetti gewoon zonder brood. 😉

3 personen

Duur: 35 minuten

Ciabatta spaghetti

Ingrediënten

• 1 ciabatta groot

• +- 150 gr spaghetti

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 1/2 courgette

• 1/2 rode paprika

• 300 gr kipgehakt

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 2 + 3 eetlepels ketjap manis

• 1 eetlepel sojasaus

• 300 ml Heinz tomato fritto

• 70 gr tomatenpuree

• 1 takje rozemarijn

• 3-4 eetlepels sweet chilisaus

• 1,5 grote soeplepel kookvocht

• 3 eetlepels strooikaas + extra voor garnering

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui, paprika en courgette fijn. Bak in een grote pan met olijfolie.

• Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en spoel vervolgens af met koud water. Bewaar het kookvocht !

• Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met groenten en roer goed door elkaar.

• Voeg dan de tomato fritto, swret chilisaus, sojasaus, rozemarijn (de blaadjes alleen), paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout en 2 eetlepels ketjap manis toe. Schenk het kookvocht erbij en laat even kort pruttelen.

• Bak het kipgehakt met peper en zout in een aparte pan met olijfolie. Voeg hier 3 eetlepels ketjap manis aan toe en bak zo’n 5 minuten. Voeg dit vervolgens samen met 3 eetlepels strooikaas toe aan de pan met saus.

• Voeg de spaghetti toe aan de pan en roer alles heel goed door elkaar.

• Verwarm ondertussen de ciabatta in de oven en snijd vervolgens open. Voeg hier de spaghetti aan toe en garneer alles met wat extra strooikaas.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies