2 broodjes
Duur: 20 minuten
Ciabatta met kip in zoetzure saus
Ingrediënten
Alles op dit broodje is lekker, dus je snapt dat iedereen dit lust.
De zoetzure saus is toch echt wel mijn favoriet. Of het nou op een loempia is, met rijst of met kip: ik vind het zó enorm lekker en zou het los op kunnen drinken…
De avocado maakt het weer wat frisser en het broodje geeft dat knapperige. Perfect als je het mij vraagt.
Dit is trouwens zo’n lunch waarvoor je geen topkok hoeft te zijn. Dit kan iédereen maken, dus here you go !!!
- 1 ciabatta
- 2 eieren
- 200 gram kipfilet
- 1,5 theelepel kipkruiden
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- Klont boter
- 1 avocado
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 3 eetlepels sweet & sour Go-Tan
- 2 handjes romaine sla
- Handje cashewnoten
Bereiding
- Verwarm de broodjes zoals aangegeven op de verpakking en snijd door de helft.
- Prak de avocado in een kom of diep bakje met peper, zout en citroensap.
- Snijd de kip in stukjes en bak met kipkruiden in een pan met olijfolie. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
- Voeg na 5 minuten de cashewnoten toe en als laatste de sweet & sour saus.
- Kluts de eieren in een bakje en laat een klont boter smelten in een andere pan.
- Voeg het ei toe aan de pan met boter en kluts de eieren heel voorzichtig heen en weer, zodat er een perfect roerei ontstaat.
- Verdeel de sla over de broodjes en schep daarop de guacamole en eieren. Verdeel nu de kip en cashewnoten over de broodjes en garneer met gebakken uitjes.