Ciabatta Aziatische kip

20 juni 2025

Ciabatta Aziatische kip

Dit is weer zo’n recept waarvan ik wist dat ik het zelf heerlijk zou gaan vinden, maar waarvan ik ook weet dat anderen het lekker zullen vinden.

Ciabatta + avo smash + Aziatische kip is namelijk een combinatie die velen héél lekker vinden.

Deze doet het natuurlijk heel goed als lunch, maar wat dacht je van een kleinere versie als hapje voor je visite? De broodjes zijn echt heel simpel en snel te maken én heel smakelijk!!

2 broodjes

Duur: 20 minuten

Ciabatta Aziatische kip

Ingrediënten

  • 1 ciabatta (afbak)
  • +- 150 gram kipfilet
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Klont boter (+- 50 gram)
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha mayonaise
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel wasabibollen/wasabinootjes
  • Japanse mayonaise
  • 1 rijpe avocado
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

Bereiding

  • Meng de avocado met Griekse yoghurt, peper, zout en het citroensap in een foodprocessor of blender (prakken kan ook).
  • Snijd de kip in plakjes en bak in een pan met wat olijfolie. Voeg er peper en zout aan toe. Draai de kip na 3 minuten even om en bak dan nog eens 3 minuten.
  • Voeg nu de klont boter toe aan de pan met kip en laat even smelten. Voeg dan de sojasaus en sriracha toe.
  • Snijd de limoen door de helft. Knijp de helft van de limoen uit boven de pan en voeg 2 schijfjes + een halve limoen toe aan de pan. Laat alles even 5-8 minuten pruttelen en draai de kip nog eens om.
  • Bak het broodje af in de oven zolang als aangegeven op de verpakking. Meestal zo’n 5 tot 10 minuten. Snijd vervolgens door tweeën en smeer beide helften in met avocado smash.
  • Beleg het broodje met de stukjes kip en garneer met Japanse mayonaise, wat fijngesneden bosui, fijngesneden wasabibollen/nootjes en eventueel wat stukjes limoen.

Bekijk ook deze recepten

Mango Bastogne tiramisu
Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Cookies