Chocolate chip cookie cheesecake

13 juni 2024

Chocolate chip cookie cheesecake

De taart die ik voor Oos Kesbeke en zijn personeel maakte!

Deze combinatie is goud als je het mij vraagt. Chocolate chip cookies met chocolade en slagroom: goddelijk.

Even een funfact over deze koekjes: wij noemen deze koekjes bij ons in de familie dus geen chocolate chip cookies of chocolade koekjes, maar tante Alice koekjes. Vernoemd naar m’n tante Alice. Iedereen had vroeger altijd een ander koekje bij de koffie als wij bij oma waren en m’n tante had dus deze. Vandaar dat ik tot op de dag van vandaag nog tante Alice koekjes zeg. 🤣🤣

12 personen

Duur: 1 dag

Chocolate chip cookie cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 225 gram chocolate chip cookies

• 80 gram boter

Voor de vulling:

• 500 gram Philadelphia roomkaas naturel

• 250 gram mascarpone

• 150 gram kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 4 blaadjes gelatine

• 100 ml slagroom

• 125 gram chocolade druppels melk

Voor de topping:

• 300 ml slagroom

• 8 gram klopfix (1 zakje)

• 75 gram kristalsuiker

• 80 gram melkchocolade

• 1 theelepel vanille aroma

• 10 chocolate chip cookies

Bereiding

• Beleg een taartvorm van 23-24 cm met bakpapier.

• Laat de boter voor de bodem smelten en maal de koekjes voor de bodem fijn. Meng dit samen en voeg toe aan de taartvorm. Druk met de achterkant van een lepel goed aan.

• Vul een kommetje met koud water en laat de 4 blaadjes gelatine hierin weken. Laat ze helemaal zacht worden.

• Meng de roomkaas voor de vulling met de mascarpone, suiker, vanille aroma en chocolade druppels.

• Verwarm 100 ml slagroom in een pan. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer even kort door en voeg dit allemaal toe aan de kom met room. Roer goed door en schep alles in de taartvorm. Zet de taart nu zo’n 3 uur in de koelkast.

• Laat voor de topping 100 ml slagroom warm worden en voeg hier 80 gram melkchocolade aan toe. Laat helemaal smelten en roer goed door elkaar. Schenk dit over de taart. Zet de taart nu 1 nacht in de koelkast.

• Klop de volgende dag de slagroom stijf met een zakje klopfix, vanille aroma en suiker. Schep alles in een spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de taart.

• Garneer de taart met chocolate chip cookies.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies