Chocolate chip cheesecake

20 september 2023

Chocolate chip cheesecake

Ik hou zoooooo van cheesecake en dan wel degene met koekjes, of chocola, of karamel, of iets anders zoets. Heel veel hebben liever een cheesecake met fruit, maar als die op de kaart staat, kies ik hem niet.

Deze taart maakte ik twee weken geleden ook al, maar toen was hij helaas mislukt. De smaak was geweldig, maar de chocola was nog te warm en toen spoot ik er al slagroom op. Dit zakte helemaal in elkaar en het zag er verschrikkelijk uit. Aangezien de smaak wel super was, moest ik hem nog eens maken.

Afgelopen week had ik een nieuwe kans en die heb ik goed benut. Ik kreeg van heel veel mensen de vraag of ik een stukje langs wilde brengen, maar helaas was ie ‘s ochtends al op. Ik heb alleen maar complimenten gehad op deze cheesecake. “Nog lekkerder dan vorige keer”, “Lucia, dit is de lekkerste die ik van je geproefd heb” en “Lucia, dit kan niet. Zoooo lekker”, zijn wat reacties die ik kreeg. Daar doe ik het voor.

10 personen

Duur: 6 uur tot 1 dag

Chocolate chip cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 2 pakken chocolatechip cookies

• 75 gr boter

Voor de vulling:

• 250 Philadelphia roomkaas naturel

• 500 mascarpone

• 100 gr kristalsuiker

• 1,5 bakje chocodedruppels puur AH

• 2/3 bakje witte chocoladedruppels AH

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

• 3 eieren

Topping:

• 1 reep pure- of melkchocolade +- 80-100 gr

• 500 ml Slagroom

• 75 gr kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 1 zakje klopfix (8 gr)

• Paar chocoladedruppels wit en puur

Bereiding

• Beleg de onderkant van een taartvorm (23-24 cm) met bakpapier en verwarm de oven op 180 graden.

• Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en laat de boter smelten. Meng dit samen en giet in de taartvorm. Druk de kruimels tegen alle kanten en de bodem. Zet de taartvorm nu zo’n 10 minuten in de oven.

• Meng de philadelphia en mascarpone samen in een kom en voeg daar de suiker, zout en vanille aroma aan toe. Kluts dan één voor één de eieren en meng heel goed. Voeg dan de chocoladedruppels toe. Giet dit mengsel in de afgekoelde bodem (nog wel in de taartvorm houden!!).

• Zet de taart nu voor ongeveer 1 uur en 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Als de taart klaar is, laat je hem nog ongeveer 50 minuten tot een uur in de oven staan. Let wel op dat deze uit is. Dit voorkomt scheuren in de taart.

• Laat de taart afkoelen en zet hem even in de koelkast.

• Maak ongeveer 100-150 ml slagroom warm in een pannetje en voeg hier 3/4 reep chocolade aan toe. Laat de chocolade helemaal smelten en giet dit over de cheesecake. Zet de cheesecake nu voor zo’n 5 uur (het liefst een hele nacht, want de chocola moet wel hard zijn) in de koelkast.

• Klop de overige slagroom met de suiker, klopfix en vanille aroma stijf in een kom. Schep alles in een spuitzak (het liefst met spuitmondje) en maak mooie toefjes op de taart. Garneer deze met nog wat chocoladedruppels.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies