Chocolade koekjes

26 juli 2021

Chocolade koekjes

Ieder weekend maak ik taarten, truffels of andere desserts, maar ik bak eigenlijk nooit koekjes, terwijl ik ze wel heel lekker vind.
Deze koekjes liet ik mijn vriendinnen proeven en aan de complimenten te horen, vielen ze goed in de smaak.
Het werden koekjes gevuld met 2 soorten chocolade, noten, wat kokosrasp en gesmolten chocolade eroverheen.
Heerlijk tussendoortje of leuk om bij de koffie te serveren.
14 koekjes
Ingrediënten
  • 2 witte chocoladerepen
  • Chocolade druppels
  • 130 gr boter
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 250 gr bloem
  • 2,5 gr baking soda
  • Handje cocosrasp
  • +- 200 gr ongezouten noten (pecannoten, cashewnoten bijv.)
Bereiding
  • Doe de boter (een beetje zacht), beide suikers, zout en vanille aroma in een kom en mix dit even goed door elkaar met een mixer.
  • Voeg vervolgens het ei toe en mix weer goed door elkaar.
  • Daarna voeg je de bloem en baking soda toe en kneed je alles met je handen totdat er een deegbal ontstaat.
  • Snijd een halve witte chocoladereep in kleine stukjes en hak de noten ook fijn. Dit voeg je samen met de cocosrasp en chocoladedruppels toe aan het deeg. Kneed alles goed door.
  • Maak ronde bolletjes of schep met een ijsschep bolletjes. Verdeel deze een beetje ruim over een ovenschaal met bakpapier.
  • Bak de koekjes in een voorverwarme oven op 175 graden zo’n 14 minuten.
  • Als de koek uit de oven komt, druk je nog wat witte chocolade en chocoladedruppels in de koekjes die nog zacht zijn.
  • Smelt vervolgens de witte chocolade au ben marie. Strooi met een lepel de chocolade over de koekjes en laat deze goed afkoelen.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies