Chiapudding met mango

4 juni 2023

Chiapudding met mango

Chiapudding is iets wat ik al jaren eet op vakantie, of wanneer ik ergens in Nederland ontbijt.

In Kopenhagen at ik er een met mango en die vond ik echt geweldig. Dat was gelijk het hoogtepunt van mijn weekend, want meer positiefs kan ik daar niet aan geven.

Vanwege corona ging alles dicht en dus liepen wij daar op 2 januari in de kou en stromende regen door de straten van Kopenhagen. Wij zijn zelfs een dag eerder teruggevlogen en dat doe ik niet snel…

Kort daarna probeerde ik eens een chiapudding als daar te maken en dat mislukte compleet. Het was heel waterig en ik dronk dan ook melk met mangostukjes. Nu, 1,5 jaar later, probeerde ik het eens opnieuw en hij is perfect gelukt!

1 persoon

Duur: 15 minuten + een nacht

Mango chiapudding

Ingrediënten

Chiapudding:

• 200 gr bevroren mangostukjes AH

• 200 ml kokosmelk

• 4 eetlepels chiazaad

• 1 eetlepel maple syrup

• 3 eetlepels Griekse yoghurt

Topping:

• Handje granola

• 2 eetlepels kokosflakes

• 150 gr mangostukjes AH (niet bevroren)

Bereiding

• Maal de bevroren mango, maple syrup, yoghurt en melk fijn in een blender of foodprocessor.

• Schep alles in een kom en voeg de chiazaadjes toe. Roer goed door elkaar en zet dit mengsel voor 1 nacht in de koelkast.

• Haal de pudding de ochtend daarna uit de koelkast en maak af met toppings als granola, fijngesneden mangostukjes en kokosflakes.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies