Chiapudding appeltaart

7 januari 2024

Chiapudding appeltaart

Ik ben gek op chiapudding en het is nog eens hartstikke gezond ook. In mijn yoghurt verwerk ik iedere dag al wat chiazaadjes, maar de pudding die een nachtje in de koelkast staat, vind ik écht lekker.

Op vakantie bestel ik het vaak als het op de kaart staat. Ik moet zeggen dat ik ook héél vaak voor een acaï bowl ga, maar een chiapudding met fruit is ook een heerlijk begin van de dag.

Zelf maakte ik er al een paar en die recepten staan ook online. Deze appeltaartversie wilde ik al een tijdje maken. Wat was dit lekker zeg en oja: het vult ook enorm!!

1 persoon

Duur: 10 minuten + 1 nacht

Chiapudding appeltaart

Ingrediënten

• 200 ml Alpro sojadrink ongezoet (amandelmelk kan ook)

• 4 eetlepels Griekse yoghurt

• 1 eetlepel maple syrup + extra

• 4 grote eetlepels chiazaadjes

• 2 theelepels kaneel (iets meer kan ook)

• 1 Elstar appel

• Handje (zelfgemaakte) granola

Bereiding

• Meng de Alpro sojadrink met de yoghurt, chiazaadjes, kaneel en maple syrup in een kom. Roer goed door en zet deze kom voor 1 nacht in de koelkast.

• Schil de appel en snijd in stukjes. Verwarm 2 eetlepels maple syrup in een pan en bak de appel hier met wat kaneel in, zodat de appel een beetje zacht wordt.

• Roer de chiapudding nog even door en garneer met de stukjes appel en granola.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies