Toetjes in een glas zijn echt perfect wat mij betreft. Het ziet er zo leuk uit en het is altijd minder machtig dan een grote punt taart.
Ik maak regelmatig dit soort desserts en varieer echt altijd qua smaken. De ene keer is het appeltaart, de andere keer brownie en karamel en dit keer is het cheesecake met mango, witte chocolade en bastogne koek geworden. Het kwijl liep al uit mijn mond voordat ik begon met eten.
5 glazen
Ingrediënten
• 2 mango’s of 2 bakjes voorgesneden mango
• 200 gr philadelphia roomkaas
• 200 ml slagroom
• 1 zakje vanille suiker
• 2 eetlepels kristalsuiker
• 1 zakje klopfix
• 1 reep witte chocolade
• 1/2 pak bastognekoek
Bereiding
• Mix de slagroom samen met de vanille suiker, kristalsuiker en klopfix met een mixer, totdat er een stevige slagroom ontstaat.
• Voeg vervolgens de roomkaas toe en mix nog even goed door.
• Snijd de chocolade in kleine stukjes en snijd de mango in kleine blokjes.
• Maal de bastognekoeken fijn met een foodprocessor.
• Verdeel wat stukjes mango in de glazen. Voeg vervolgens wat slagroom/roomkaas toe, schep dan wat chocolade stukjes erover en voeg dan de bastogne kruimels toe aan het glas. Herhaal dit 2 of 3 keer.
• Zet de desserts even in de ijskast en haal ze ongeveer een half uur voordat je ze gaat eten eruit.