Champignons ragout pasteitjes

4 september 2023

Champignons ragout pasteitjes

Aangezien het bijna dinsdag is en ik zei dat ik deze week veel hapjes zou delen, deel ik gewoon even twee recepten op een dag. Doe eens gek!!

Als je mij al langere tijd volgt, weet je dat ik gek ben op champignons en alle gerechten waar het in verwerkt zit. Twee jaar geleden zaten dan ook in álle gerechten champignons. 😂

Een pasteitje met ragout is natuurlijk een fantastische hap. Het is wel heel groot, maar ik vind het heerlijk. Je kunt deze ook met kip of gehakt maken, maar de champignons versie is een stuk makkelijker.

Als je deze maakt, kun je ze vervolgens nog even 10 minuten opwarmen. Vers is natuurlijk altijd lekkerder, maar als je ze vooraf maakt en opwarmt, zijn ze alsnog heerlijk.

4 personen

Duur: 20 minuten

Paddenstoelen ragout schuitjes

Ingrediënten

• 50 gr boter

• 3 eetlepels bloem

• 8-10 champignons

• 1/2 teen knoflook

• 1 sjalot

• 3 takjes tijm

• Peper en zout

• 1 theelepel paprijapoeder

• 1 eetlepel geraspte kaaspoeder

• 300 ml paddenstoelenfond

• 4 Jos Poell pasteitjes

Bereiding

• Snijd de knoflook en sjalot fijn en de champignons in kleine stukjes. Bak deze in een pan met wat olijfolie.

• Voeg na een paar minuten de tijm (blaadjes), paprikapoeder, peper en zout toe.

• Laat in een andere pan de boter smelten en voeg dan de bloem toe. Meng goed en roer even een paar minuten door elkaar.

• Schenk na ongeveer 2-3 minuten de paddenstoelenfond erbij.

• Voeg na een paar minuten het champignonmengsel toe en meng alles goed door elkaar. Laat alles even pruttelen.

• Verwarm de bakjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Als ze uit de oven komen, snijd je voorzichtig het bolletje uit het midden van het bakje. Deze houd je even apart.

• Als het mengsel dikker is geworden, schep je alles in de bladerdeeg bakjes. Als het nog waterig is, voeg je wat bloem of allesbinder toe, om de saus wat dikker te maken.

Bekijk ook deze recepten

Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Cookies