Champignoncarpaccio

5 november 2023

Champignoncarpaccio

Ik ben natuurlijk alweer volop kerstrecepten aan het bedenken en dat vind ik eigenlijk hartstikke leuk.

Laatst vroeg ik of jullie ideetjes hadden en veel mensen vroegen om voorgerechten. Dat vind ik geweldig om te maken, want het is allemaal heel snel klaar.

Als je van champignons houdt, is dit voorgerecht echt iets voor jou !!

Ik verbaas mezelf over het feit dat ik nog geen champignoncarpaccio op m’n site heb staan, maar het is dus echt zo!

Mensen die mij net pas volgen weten misschien nog niet dat ik een grote liefde voor champignons heb. Het liefst eet ik dit iedere dag, maarja…

1-2 personen

Duur: 15 minuten

Champignoncarpaccio

Ingrediënten

• 350 gr champignons

• 3 plakken seranoham

• Geraspte kaas

• Snuf paprikapoeder

• 3 takjes tijm

• Peper en zout

• 3 cherrytomaatjes

• Japanse mayonaise of truffelmayonaise

• Geraspte kaas

• Walnootolie

Bereiding

• Snijd de champignons in plakjes en bak met peper, zout, paprikapoeder en tijjm (blaadjes ervan) in een grote pan met wat olijfolie.

• Verdeel de plakjes zoals op de foto in een rondje. Leg de plakjes seranoham in het midden.

• Snijd de tomaatjes fijn en verdeel over het bord. Schenk een kleín beetje walnootolie over het bord.

• Rasp flink wat kaas over je bord en maak toefjes met de mayonaise naar keuze.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies