Na het succes van de zalm tompouce en paling tompouce, nu een variant die echt iedereen lust: de carpaccio tompouce.
Dit is weer zo’n hapje waarvan ik weet dat ‘ie in de smaak gaat vallen. Dit staat ook leuk op iedere kersttafel. Een geweldig voorgerecht, al zeg ik het zelf.
Na het delen van deze video op TikTok, gebeurde er eerst helemaal niks. Toen ik even niet keek, schrok ik en zag ik dat ‘ie viral ging. In 1 dag werd de video al ruim 200.000 keer bekeken. Hopelijk wordt de tompouce ook 200.000 keer nagemaakt. 😉
lngrediënten
- 3 plakjes roomboter bladerdeeg
- 3 eetlepels groene pesto
- +- 100 – 150 gram carpaccio
- 3 theelepels pijnboompitten
- 3 theelepels kaassnippers
- 1 ei
- 1 avocado
- Sap van 1/2 citroen
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Bedek een bakplaat met bakpapier en snijd hierop de plakjes bladerdeeg doormidden. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg en besmeer met een opgeklopt eitje. Zet deze in de oven voor 12-15 minuten op 200 graden.
- Prak een avocado in een bakje, samen met het sap van een halve citroen, peper en zout.
- Wanneer het bladerdeeg uit de oven komt, kun je 3 plakjes bedekken met de guacamole. Leg de andere 3 plakjes hier bovenop.
- Besmeer de bovenkant van het hapje met de groene pesto en leg daar bovenop wat plakjes carpaccio.
- Top af met nog wat pesto, kaassnippers, pijnboompitten en paprikapoeder.
- Bekijk hier de video!