Een broodje carpaccio is toch wel het simpelste dat je kunt kiezen, maar toch denk ik dat dit het meest bestelde broodje in een restaurant is. Don’t ask me why.
Zet het als restaurant op je kaart, zorg dat ie lekkerder is dan bij de buurman en je hebt een hit!
Deze carpaccio salade is net zo simpel, maar wel heel lekker en vooral perfect nu het zo ongelooflijk warm is buiten (ik klaag niet, want ik vind het heeeeeerrlijk!!!).
Zelf probeer ik deze dagen ook wat koude gerechten te maken, want als ik kook en vervolgens het gerecht op de foto moet zetten, is het probleem dat de zweetdruppels langs mn wangen gaan..
1 persoon
Duur: 15 minuten
Carpaccio salade
Ingrediënten
• 2 handjes romaine sla
• Handje rucola
• 5 plakken carpaccio (slager of AH)
• 1 eetlepel groene pesto
• 3 eetlepels Griekse yoghurt
• Peper en zout
• Snuf paprikapoeder
• Snuf Italiaanse kruiden
• Handje cashewnoten
• 2 eetlepels geraspte kaas
• 1 ei
• 5 cherrytomaatjes
• 2 eetlepels zongedroogde tomaten
• 1/2 avocado
Bereiding
• Kook het ei in een pan met water zo’n 8 minuten. Spoel koud af, pel en snijd in vieren.
• Snijd de cherry- en zongedroogde tomaten fijn en snijd de avocado in stukjes.
• Verdeel de romaine sla en rucola over je bord en beleg dit met de tomaatjes, avocado en ei. Maak de plakjes carpaccio iets kleiner en verdeel deze ook, samen met de cashewnoten over je bord.
• Meng de yoghurt met pesto en garneer de salade met deze dressing, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Strooi de geraspte kaas erover.