Oké, het is echt bijna kerst!!
Aangezien we niet heel veel mogen, denk ik dat veel mensen weer wat vrienden of familie uitnodigen voor een uitgebreid kerstdiner. Nou is dat geen straf natuurlijk.
Ik had beloofd om wat feestelijke recepten met jullie te delen aankomende tijd en daar hoort dit voorgerecht zeker bij.
Het is een (kerst)krans van carpaccio en vitello tonnato en geloof me, dit lust echt iedereen. I promise.
1 bord
Ingrediënten
• 2 handjes rucola
• 7 pecannoten
• 3 rondje plakjes carpaccio
• 3 plakjes vitello tonnato
• 3 toefjes Japanse mayonaise
• 3 toefjes ttruffel mayonaise
• 2 theelepels kappertjes
• 1 ei
• 1 eetlepel parmezaanse kaassnippers
• +- 7 semi gedroogde cherrytomaatjes AH (normale zongedroogde tomaten mag ook)
• 1 brioche broodje (normaal sneetje brood is ook goed, maar van brioche worden croutons het lekkerste)
Bereiding
• Breng een pannetje met water aan de kook en kook je ei zo’n 9 minuten. Spoel daarna af met koud water en snijd in vieren.
• Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd je broodje in blokjes en verdeel deze over een ovenschaal met bakpapier. Schenk wat olijfolie over het brood en zet de schaal voor ongeveer 7-8 minuten in de oven.
• Verdeel de rucola in een rondje over je bord en leg de plakjes carpaccio en vitello tonnato om en om over de rucola.
• Verdeel de kappertjes, tomaatjes, kaassnippers, pecannoten, ei en croutons over je sla en vlees.
• Maak 3 toefjes van japanse mayonaise op de vitello tonnato en 3 toefjes van truffel mayonaise op de carpaccio.