Carpaccio bonbons

28 februari 2022

Carpaccio bonbons

Kom je bij een leuk (Italiaans vooral) restaurant voor lunch of diner? Dan zie je bij de voorgerechten 9 van de 10 keer carpaccio op het menu staan. Eerlijk gezegd denk ik ook dat zeker 65% van de mensen dat dan besteld. Heb ik zelf overigens nog nooit gedaan.

Het oogt voor mij nooit zo super speciaal ofzo en daarom kies ik meestal voor iets dat ik óf niet ken, óf iets aparts op de kaart.

Ik zit vaak uren op Pinterest of zit heel lang door m’n verkennen op Instagram te scrollen (dat is bij mij alleen maar foto’s en filmpjes van eten en soms reizen) en dan zie ik zo nu en dan zalmbonbons of carpaccio bonbons voorbij komen.

Als ik dan op de foto klikte en de ingrediënten zag, was het eigenlijk allemaal hetzelfde en niet heel speciaal.

Vandaar dat ik nu carpacciobonbons heb gemaakt met een lekkere twist eraan.

Ik maakte ze met truffelolie en truffelmayonaise, maar je kunt deze natuurlijk ook met groene pesto maken. De keuze is aan u.

Deze 2 bonbons samen zijn perfect als lunch, maar je kunt ze ook per 1 maken als voorgerecht voor een diner met vrienden.

2 bonbons

Ingrediënten

• 1 pakje AH excelent carpaccio

• 2 theelepels truffelmayo + 2 voor garnering

• 5 cherrytomaatjes

• +- 6 walnoten

• 2 eetlepels knoflookcroutons

• 2 handjes vlinderpasta

• Truffelolie

• 1 zakje rucola

• Gebakken uitjes ter garnering

• 1 bosuitje ter garnering

Bereiding

• Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hier de pasta in zolang als aangegeven staat op de verpakking. Giet deze vervolgens af met koud water.

• Laat wat truffelolie warm worden in een pan en voeg hier de pasta en in tweeën gesneden cherrytomaatjes aan toe. Bak deze zo’n 3 minuten op hoog vuur.

• Leg “de rondjes” carpaccio naast elkaar op een snijplank en smeer ze in met wat truffelmayonaise.

• Verdeel over beide rondjes wat rucola in het midden. Schep daarop de pasta met tomaatjes en daarop weer de croutons en walnoten.

• Verdeel wat rucola over je bord.

• Probeer vanaf alle kanten de carpaccio naar het midden/binnen te vouwen, zodat er een bolletje ontstaat dat helemaal dicht zit. Leg deze op het bedje van rucola.

• Schep op beide bonbons nog wat truffelmayonaise en garneer ze nu met wat parmezaanse kaas, gebakken uitjes en fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies